Hírek

Egészségnevelési Hét a kollégiumban

2019-11-14

Javában zajlik a Békéscsabai SZC Trefort tagiskola kollégiumában a héten megkezdődött, immár hagyományosan megrendezésre kerülő Egészségnevelési Hét. A diákok hétfőn szintenként állítottak focicsapatokat és mérkőztek meg egymással az iskola tornatermében.

Szintén ezen a napon mérték össze tudásukat a legjobb asztaliteniszezők is az intézmény aulájában. A kedd szintén a sporté volt, hiszen a Viharsarok Közhasznú Egyesület edzőinek segítségével, különböző erőnléti gyakorlatokon mérhették fel erejüket a diákok. Így a klubszobában olyan evező padokon próbálhatták ki magukat a fiúk, amelyek egyfelől megmozgatták az összes izomcsoportot, másfelől digitálisan mérték például a megtett távolságot és az időt. A konditeremben pedig TRX, KETTLE BELL és más kondícionáló eszköz várta a diákokat. A legjobbak bérletet nyertek az egyesülettől.

A szerdai nap különböző szűrővizsgálatokkal telt el a kormányhivatal munkatársainak közreműködésével. Az egészségnevelési hét vélhető csúcspontja a csütörtöki nap lesz, amikor a szintek lakói főzőversenyen mutathatják be konyhaművészetüket. A menü persze igazodik a hét elnevezéséhez, hiszen a csapatoknak almalevest és almával töltött palacsintát kell készíteniük. Az összetettben győztes szint tanulói majdan, a szintén hagyományos karácsonyi ünnepség keretében kapják meg jól megérdemelt jutalmukat.