Hírek

Nemzetközi gyakorlatok és tapasztalatok a szakképzésben 2018-2020

2019-11-18

Erasmus + program észtországi szakmai gyakorlat
2019. november 13. és december 12. között 

2019.11.13-án szerda hajnalban 3 szoftverfejlesztő tanuló Gugyel Nándor a 13/D, Kundla Marcell és Szabó Dániel a 13/B osztályból, indult egy hónapos szakmai gyakorlatra Észtországba, Tallinnba.  Az Erasmus + támogatással megvalósuló út a 2018-2020-as pályázati időszak része.

Varga Sándor tanár úr segítségével kalandos úton jutottak el Tallinnba, hiszen repülőgéppel Budapestről varsói átszállással utaztak Észtországba. Hazafelé viszont egyedül utazik majd a csoport egy hónap múlva hasonló módon repülőjárattal.                                  
A Tallinn Polütechnikum tanára Ege Meister Erasmus + koordinátor szervezte meg számukra a gyakorlatot.  Tanulóink a K-SPACE MTÜ cégnél lesznek gyakorlaton. Az előző tanév második félévében már két Trefortos tanuló járt ennél az informatikai cégnél Erasmus + gyakorlaton. Alapfeltétele a cégnek, hogy a tanulók angol nyelvű tudása, mind szóbeli, mind írásbeliség terén, olyan szinten legyen, hogy be tudjanak kapcsolódni a cég mindennapi munkamenetébe. Az első munkanapot a csoport az iskola valamint a gyakorlati hely megismerésével, rövid látogatással töltötte.

Nem csak szakmai fejlődésre van lehetőség, de a helyi nevezetességeket már az első napon elkezdte a csoport megismerni. Bejárták a gyönyörű óvárost, valamint ellátogattak a Kadriorg palotához is.