Hírek

2021-11-16

November közepére lezárultak az Egészségnevelési Hét eseményei a kollégiumban. A már sok éves hagyományokat követve kispályás labdarúgásban, asztaliteniszben, erőnléti futó- és fekvőtámasznyomó versenyben mérték össze tudásukat a kollégisták. Közben a diákok éltek a lehetőséggel, s közülük sokan mérették meg a vérnyomásukat és vércukor szintjüket a kollégium ápolónőjével. 

A legizgalmasabbnak és a legnépszerűbbnek már hagyományosan a főzőverseny ígérkezett. Ezúttal a „szakácsoknak” friss zöldségekből, sajtból és egyéb hozzávalókból egy salátás tálat kellett összeállítaniuk. A „szakavatott”, vagyis a nevelőtanárokból álló zsűri nem csak az ízeket, hanem a tálalás esztétikumát is értékelte. A salátákhoz szükséges alapanyagok többségét Tóth Szabolcs és Tóth Roland kollégisták szüleinek, valamint Hantos László diákönkormányzatot segítő nevelőtanárnak köszönhették a versenyzők. 
A hét záróakkordjaként pedig sor került az ünnepélyes eredményhirdetésekre. A dobogós helyet elérők jutalmazásának költségeit az iskola Trefort Ágoston Alapítványa biztosította.