Hírek

2020-12-16

Országosan elismert, Nonprofit különdíjat kapott a Közlekedési munkaközösség.

Az év vége közeledtével, egy örömteli elismeréssel, egy nonprofit díj elnyerésével lettünk gazdagabbak. Az országos pályázat, amelyen a Közlekedési munkaközösség indult a versenyszféra területén ismert, név szerint „Az Év Csapata Díj”.  A versenyben való részvétel apropója ugyanaz, mint egy önálló, gazdálkodó szervezet, vállalat esetében. A célkitűzés, hogy megmutassa a csapat innovatív, elhivatott, modern és fejlesztő gondolkodásmódját és tevékenységét a maga területén. Az eredményeik egy különdíj formájában került elismerésre nonprofit területen.
A Közlekedési munkaközösség az alternatív járműhajtási technikus, a gépjármű mechatronikai technikus (autószerelő + autóelektronikai műszerész), gépjármű mechatronikus, karoszérialakatos és a logisztikai technikus szakmák oktatását végzi.
Ezekben a szakmákban nagy változások és kihívások vannak jelen évek óta, tekintve a munkaerőpiaci és elhelyezkedési igényeket. A munkaközösség a régióban elsőként és egyedülállóként indított alternatív járműhajtási technikus képzést, mellyel az évek során jelentős tapasztalatra, szellemi és kapcsolati tőkére tett szert az oktató gárda, ami az itt végzett tanulók befolyásoló szakmai versenyelőnyét szolgálja.
Gépjármű mechatronikai technikus (autószerelő + autóelektronikai műszerész) szakmában évek óta az élmezőnyben vannak tanulóink, számos versenyeredménnyel büszkélkedhetünk. Tanulásukat, szakmai ismeretszerzésüket virtuális szoftverrel segítjük, a vizuális és elméleti tudásuk elmélyítése érdekében. A szoftver használatának bevezetése úttörő módszer volt az autós szakmák oktatásában, több mint 2 éve alkalmazzuk óráinkon.  
A logisztikai technikus képzéssel, egy olyan szakma birtokába kerülnek diákjaink, amely széles körű vállalati tevékenységre vonatkozó tudást és elhelyezkedési lehetőséget ad. Számukra, szintén naprakész ismeretanyagot igyekszünk átadni, melyet szakmai konferenciákon, előadásokon, szakmai képzéseken „szerzünk be”. Az informatikai felhasználói tudás esetükben elengedhetetlen, ezért nagy hangsúlyt kap ennek a területnek a fejlesztése. Számos tanulónk helyezkedett el, kimondottan logisztikai területen vagy továbbtanulási álmait valósította meg a szakma megszerzése után.
A karosszérialakatos szakma újra reneszánszát éli, a munkaerőpiacon nagy rá a kereslet. Ezt felismerve, a hosszútávú szakmai életutat előtérbe helyezve az elméleti és gyakorlati tudás megszerzésének fontosságát képviseljük az oktatás során.
A csapat kiforrott és korszerű szakmai és pedagógiai munkáját dicséri ez a minőségi díj, melyre méltán büszkék vagyunk.  

A Közlekedési munkaközösség tagjai: 
Lecskó Tünde (Munkaközösség vezető;Logisztikai technikus szakmafelelős); Balázsné Czirle Julianna; Kovács Ágota; Hankó Gábor (Karosszérialakatos szakmafelelős); Kiss Péter (Alternatív járműhajtási technikus szakmafelelős); Komáromi Zoltán (Alternatív járműhajtási technikus szakmafelelős); Stéfán József; Szigeti Sándor (Gépjármű mechatronikus szakmafelelős); Unyatyinszki Csaba Mihály (Gépjármű mechatronikai technikus szakmafelelős); és nem utolsósorban Liborné Gaál Gabriella, Csatlós Györgyné, Kiss Zoltán, Vizsnyiczai Richárd, Petró György és Szitás Béla óraadók munkája is hozzájárul sikereinkhez.