Hírek

2022-09-29

A kollégium pedagógiai programjának megfelelően szeptember első napjaitól kezdve beindultak a szabadidős foglalkozások is. A kollégisták számára a nevelőtestület tagjai igyekeztek olyan rendszeres programokat szervezni, amelyek nem csak a tanulók pallérozódását, hanem a szabadidő hasznos eltöltését is szolgálják.

Így gyakorlatilag minden este lehetőségük van bekapcsolódni egy-egy szakkör munkájába. Az idei tanévben is várja őket az asztalitenisz, a sakk, a testépítő, a számítástechnikai, a teremfoci, a filmklub és stúdió szakkör.
A tanév legelején a nevelőtanárok, a diákönkormányzat segítségével felmérték az érdeklődőket, s ezek alapján általában 8-10 fővel alakultak meg a csoportok. Így történt ez a Krausz Tamás nevelőtanár vezette asztalitenisz szakkör estében is. Az induló létszám, vagyis a szakkör magja 10 főből áll, akiknek keddenként van a szakköri foglalkozásuk. Mindazonáltal a pingpongozás lehetősége mindenki számára nyitva áll, mert esténként, az étkezde előtt, bármikor felállítható az új beszerzésű, immár gurítható asztal, ami régi vágya volt a szakkör tagjainak is.