Hírek

2022-05-23

A gerlai kastélyparkba látogattak a kollégisták. A fiúk 7-8 kilométeres séta után érkeztek meg a dús növényzettel borított parkba, ahol mindjárt egy játékos feladatot kaptak, vagyis a környéken elrejtett papírlapokat kellett megtalálniuk, s ha sikerrel jártak, akkor csoki jutalomban részesülhettek.

Közben Vera és Ildikó néni nekilátott a szendvicsek elkészítéséhez, amelyekhez az alapanyagokat az iskola Trefort Alapítványának, Kovács Sándornak, a BSZC Zwack tagiskola szakoktatójának és a Sütőker Zrt.-nek köszönhettük.
A diákok ezután sem unatkoztak, hiszen összemérhették tudásukat például célba rúgásban, amikor egy foci labdával kellett eltalálni a célpontot, illetve súlygolyókat kellett minél közelebb gurítani a szintén kijelölt célponthoz.
A játékos vetélkedő minden résztvevője csokit kapott, míg a győztes Kucsa Dávid egy nyári paplant nyert a Billerbeck Budapest Lakástextil Kft. jóvoltából. A második, illetve harmadik helyezettek Erdőháti Gyula és Szűcs János pedig a Pasta Barbers Bistro Kft. napi menüjét költhették el jó egészséggel. 
A tanulók egyébként kellően rákészültek a kirándulásra, mert az előző napon erőnléti versenyen mérkőztek meg egymással, illetve „TOTO-szerű” feladatok keretében elevenítették fel a kollégium múltját és jelenét.
A ráhangolódást segítette, hogy a korábbi kirándulásokról alkalmi fotó kiállítás is nyílt a kollégium földszintjén.