Hírek

2021-09-30

Szeptember 29-én tartották meg az első közgyűlésüket, a Békéscsabai SZC Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákotthonának tanulói.

Az iskola étkezdőjében sorra került gyűlésen megerősítették, illetve kibővítették a diák önkormányzat tagjainak mandátumát. Az elmúlt tanévben ugyanis többen a vezetésből elballagtak, ezért szükségessé vált a „tisztújítás”. Hantos László, a diákönkormányzat munkát segítő nevelőtanár közreműködésével, az előzőleg lefolytatott jelölések alapján, megerősítésre kerültek a régebbi tagok, így Tóth Szabolcs, Rebi Roland és Barabás Dániel. Új tagoknak pedig megszavazták Kotroczó Leventét és Bárdi-Pajtás Dávidot.
A közgyűlés során szóba került a kollégisták mindennapjait befolyásoló javaslatok is. Így például az ágyak komfortosabbá tétele, illetve egy közösségi helyiség kialakítása is. 
Ha már közgyűlés, akkor szóba került a Garabonciás is. Szilágyi Tibor, a kollégium nevelőtanárai munkaközösségének vezetője bejelentette, hogy a következő héten ideiglenesen módosul a kollégiumi házirend, vagyis a diákok 10 óráig kaphatnak kimenőt, illetve a nagykorú kollégisták, a csoportvezető nevelőtanárokkal lefolytatott egyeztetések alapján maximum 11 óráig maradhatnak kint.