Hírek

2023-03-20

Hagyományteremtő céllal játékos pí- napi vetélkedőt szerveztünk iskolánk kilencedik és tizedik évfolyamos technikumi osztályai számára. Minden érintett osztály 5-5 főből álló csapata versengett egymással.

A nemzetközi π-nap a matematika egyik leghíresebb számának, a Pínek az ünnepe. Ezt a napot 1988 óta március 14-én ünneplik, ugyanis ennek a napnak a számjegyei két tizedesjegyig megegyeznek a matematikai pí értékével: 3,14.
A Trefortban 6 csapat mérkőzött meg, a szervezők célja most nem a matematikai tudás versenyeztetése volt, hanem az, hogy vicces, szórakoztató fejtörő és logikai feladatokban mérhessék össze az erejüket a részt vevő diákok. A visszajelzések szerint a feladatok megoldása jó hangulatban telt, a verseny sikert aratott. 
A résztvevőket a Trefort Alapítvány jóvoltából édességgel továbbá a Molnár Albert kollégánk által készített 3D nyomtatással készült π kulcstartóval jutalmaztuk, a képzeletbeli dobogó első helyezettje pedig Gulyás János Ervin kollégánk jóvoltából, egy igazi πtét fogyaszthatott el.

Az eredmények a következők:
I.hely:  πtyogó 10/A
II. hely: Tapπr  9/C
III.hely: Olimπkon  9/A
IV.hely: πtagorasz 10/B  és πanínó 10/C
V. hely: πllecukor 9/B

A verseny szervezői Csüllög Irén, Nagy Edit és Valentényiné Hidvégi Erika munkáját köszönjük!
A csapatoknak gratulálunk!
 


GALÉRIA