Hírek

2022-09-02

Augusztus 31-én beköltöztek iskolánk kollégiumába a diákok. A most kezdődő tanévben gyakorlatilag telt házzal fog működni a kollégium, hiszen szerdán több mint 150 tanuló foglalta el szálláshelyét. 

A nevelőtestület felkészült a fogadásukra. Az előre elkészített névsor és szobabeosztás alapján mindenki gyorsan megtalálta a kijelölt szobáját, belső és külső szekrényét, s estére már a szokásos napirend szerint megkezdődött számukra a kollégiumi élet.
A diákok túlnyomó többsége a Trefort iskolában kezdi, vagy folytatja tanulmányait, de érkeztek a Zwack, a Kós tagiskolákból is, s a Jókai színház Színi Tanházából is.
A kollégium munkatársai az iskola aulájában fogadták a tanulókat, illetve családtagjaikat, majd egy regisztráció után az étkezésről kaptak tájékoztatást, azután pedig indulhattak jövendő szobáik felé. A kollégium négy szintjén a csoportvezető nevelőtanárok várták őket, akik megmutatták a szobáikat, és rövid tájékoztatást adtak a kollégium működéséről. A korábbi évek gyakorlata alapján az új tanévben is hét csoportba szerveződve, egy-egy nevelőtanár irányítása mellett fogják élni mindennapjaikat a 2022/2023-as tanévben.