Hírek

2022-12-19

A Fenntarthatósági témahéthez kapcsolódóan a Körösök Völgye Natúrpark és a Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium között együttműködési megállapodás jött létre. A Natúrpark olyan értékeket képvisel és közvetít a diákok, családok és a társadalom felé mely értékekkel, szemléletmóddal mindenképpen meg kell ismertetnünk tanulóinkat is.

Éppen ezért a Fenntarthatósági témahét első napján (2023.04.28-án) a Körösök Völgye Natúrpark kerül a trefortosok figyelmének középpontjába.  Pócsi Gabriella vezetésével a Natúrpark csapata egy egész délelőttöt fog eltölteni iskolánkban, ahol két fantasztikus előadáson vehetnek részt diákjaink. A Trefort aulájában a Natúrpark animátorai arról gondoskodnak majd, hogy a résztvevők gazdag és tartalmas élményekkel térjenek haza. Így lehetőség lesz többek között papírt újrahasznosítani, vetélkedőn részt venni, ételeket kóstolni, újrahasznosított anyagokból készült játékokat kipróbálni vagy épp a szelfi fal előtt fotózkodni.
A Natúrpark továbbá lehetőséget biztosít a trefortos diákok számára az 50 órás közösségi szolgálat teljesítésére.
Az együttműködésünket hivatalosan is megerősítettük, amikor a Körösök Völgye Natúrpark részére elkészítettünk két darab komposztálót használaton kívüli raklapokból.  A komposztáló átadására 2022.12.09-én került sor Pócsi Gabriella Körösök Völgye Natúrpark vezetője, Kiss Mihály Trefort Ágoston Technikum és Szakképző iskola igazgatója és Prohászkáné Horváth Andrea Fenntarthatósági témahét felelőse jelenlétében.
Mindezen apró lépések és tettek újabb és újabb lehetőséget nyitnak meg ahhoz, hogy a két intézmény sikeresen együtt tudjon működni a továbbiakban is.
 


Írta: Prohászkáné Horváth Andrea
2022.12.16