Hírek

2021-04-28

Befejeződött iskolánk világosítás korszerűsítése.
A "Fényes Okos Iskolák" program keretében a kivitelező NEG Nemzeti Energiagazdálkodási ZRT befejezte a világítás korszerűsítését.

Ennek keretén belül a korábbi korszerűtlen fényforrásokat TUNGSRAM (GE) LED-es világítótestekre cserélték ki. A beruházás nagyon sokat jelent számunkra, hiszen a régi besárgult, gyakorlatilag az épülettel egyidős, megközelítőleg 50-éves fényforrások helyett kaptunk újakat. Így gyakorlatilag az összes teremben szabványos megvilágítás mellet tanulhatnak tanulóink. A kivitelező cég nagyon rugalmasan kihasználta a vírushelyzet által biztosított időszakot, így az oktatást, illetve a tanárok munkáját nem zavarták, szinte csak a munka végeredményét vettük észre.
Mit jelent számunkra ez a beruházás:

  • Minden tanteremben szabványos fényviszonyok.
  • Energiahatékonyság, a LED-es világítótestek energiafelhasználása töredéke a régi, korszerűtlen megoldásoknak.
  • Szemkímélő, a régi fojtótekercses fénycsövek bizony néha villoghattak.
  • Hosszú élettartamú, a LED-es fényforrások átlagos élettartama 50 000 óra, szemben a régi normál fénycsövek 15 000-órájával. Élettartama folyamán fény-ereje kisebb mértékben csökken, mint a fénycsöveknek.
  • Iskolai normál használat esetén, akár 20-éves zavartalan működésre is számíthatunk, a kivitelező cég 12-éves garanciát vállalt a világítótestekre.

Iskolánk diákjai a nyitás után örömmel vehetik igénybe megújult környezetüket.