Hírek

2022-06-20

2022. június 9-én a 9/1 és a 9/2 osztályokkal szakmai kiránduláson vettünk részt. A LINAMAR három gyáregységét látogattuk meg.
Az első állomásunk a békéscsabai PPM gyáregység volt.

A Gépi- és CNC forgácsoló tanműhelyben a szakoktatók tájékoztatást adtak a duális képzés gyakorlati képzés részéről. Találkoztunk a 10/1-es osztály tanulóival, akik a gyakorlatukat töltötték. A PPM gyáregységből a szerszám üzem megtekintése után távoztunk.
A következő állomásunk a békéscsabai LTH gyáregység volt. Itt bepillantást kaphattunk a huszonegyedik század gépgyártás-technológiájába. Ez a gyáregység egy éve épült. Az „S” osztályú elektromos Mercedesek villamos hajtásának gyártását és összeszerelését láthattuk.
Harmadik állomásunk Orosházán az OROS-DIVIZIÓ gyáregység volt. Ide délben érkeztünk meg és nagy meglepetésünkre és örömünkre meleg pizzával vártak bennünket. Az ebéd után a szakoktató kollégák bemutatták a hegesztés gyakorlati képzését a tanműhelyben. A látogatásunkat a hegesztó-műhelyben folytattuk. Itt a hegesztőrobot működésén túl láthattunk kézi hegesztési módokat is. Emelőgépek gémszerkezeteit állították össze.
Akik részt vettek a szakmai programon, egybehangzóan hasznosnak találták azt, és a szakmai gyakorlatukat a LINAMAR-ban szeretnék letölteni.

Békéscsaba, 2023.június 09.