Hírek

2021-12-14

Az Országos kompetenciamérés (OKM) elsődleges célja, hogy minden iskola számára biztosítsa azokat az objektív mutatókat, amelyek segítik intézményük önértékelését, és lehetővé teszik, hogy az intézmény vezetői, a fenntartó és nem utolsósorban a szülők kellőképpen megalapozott képet kapjanak, amely alapján össze tudják hasonlítani az iskolák teljesítményét.


A mérés alapján mindenki meg tudja ítélni, hogy egy adott iskola hogyan teljesít az országos átlaghoz, illetve a hozzá hasonló méretű, elhelyezkedésű és típusú iskolák átlagához képest.
Az OKM adatai alapján azonosíthatók az olyan iskolák is, amelyek jobb eredményt érnek el, mint az tanulóik korábbi eredményei alapján várható volna, azaz az átlagosnál nagyobb az ott folyó pedagógiai munka fejlesztő hatása.
Az Oktatási Hivatal célja, hogy felhívja a figyelmet a magyar pedagógiai gyakorlat kiemelkedő teljesítményeire. Ennek érdekében nyilvánosságra hozta azoknak az iskoláknak a névsorát, amely fenti szempont alapján az átlagosnál jobb eredményekkel rendelkeznek.
Iskolánk az elmúlt öt év mérési eredményei alapján szerepel azon intézmények között, akik a 10. évfolyamosok kompetenciamérésének eredménye szerint matematikából az átlagosnál nagyobb mértékben fejlesztik a diákok képességeit.
Gratulálunk az oktatóinknak ehhez a szép eredményhez!