Hírek

2021-03-12

A március 15 a reményt, a változást szimbolizálja és bevezeti a tavaszt. 1848-ban a márciusi ifjak bátrak voltak, és mertek változást kezdeményezni. Békés, kultúrált módon tették, a törvényes utat járva.

1848 áprilisában a feudalizmus lebontását, a polgári állam megteremtését és az állam egységének biztosítását elősegítő törvényeket hoztak kezdeményezésükre, amelyeket V. Ferdinánd április 11-én szentesített aláírásával. Az ő sikerük számunka is reményt jelent a reménytelenségben. Amikor a helyzet változott, nem voltak restek fegyvert sem ragadni, mert életük árán is kiálltak azért az ügyért, amiben hittek. Évtizedek óta, manapság különösképpen az ő példájukból erőt meríthetünk a nehéz és zavaros mindennapokban. Hinnünk kell és tennünk, ahogyan Ők is tették.

Idén a március 15-e is zárt ajtók mögött éri az iskolát. Ennek ellenére a tanulók hetek óta szorgoskodnak, hogy méltó módon emlékezhessünk meg mindannyian ezen igen jelentős eseményről. Eredetileg statikus kiállítás, sőt díszlövés is tervben volt, de jelen körülmények között csupán az online tér maradt.
Kérjük, hogy fogadják nyitottan a 10/C alkotását, amelyet lelkes fiatalok készítettek saját szemléletükben a mai ifjaknak, hogy számukra is emészthető, figyelemfelkeltő legyen a minden nemzet számára példaértékű örökségünk. 

A 10/C osztály, valamint osztályfőnökük Czeglédi Henriett összeállítása.