Hírek

2022-10-13

2022.10.12-én, szerdán került sor a VI. Trefort E-Sport Napok Házi Verseny 2. napjára, az egész eseménysorozat lezárására, amelyen a központi szerepet a Valorant játék kapta. A játékra 11darab 5 fős csapat jelentkezett be. A meccseket reggel 8 órakor kezdték meg a kijelölt 2 informatikai szaktanteremben a tanulók. A fordulók pörgősen zajlottak, és mindenki a legjobb tudását bevetve küzdött a továbbjutásért.  Kiemelkedő teljesítményt nyújtott és az egész játékot fölényes győzelemmel nyerte a Kötelező nevű csapat, melynek tagjai között ott volt Horváth Zsolt Gábor is, akit Európa legjobbjai között tartanak számon Valorantban. Délig tartottak az összecsapások és fél egytől tartottuk az esemény zárását. A két nap eredményeit Komáromi Zoltán, szakmai igazgatóhelyettes méltatta. Kifejezésre juttatta, hogy szerinte nagyon fontos megtalálni az összhangot a tanulás és a játékokra való gyakorlás között. Aziránti reményeinek adott hangot akkor, mikor arról beszélt, hogy a játékok nem csak szórakozást nyújtanak, hanem barátságokat mélyíthetnek el, közösségeket formálhatnak és nem utolsó sorban élményt okoznak.

Az eseményt az oklevelek átadása után egy kis megvendégeléssel zártuk, ahol a tanulók fogyaszthattak a kihelyezett finomságokból (pogácsa, rétes, muffin).

Az eseményen felvett meccsek az iskola Twitch csatornáján nézhetők vissza:
https://www.twitch.tv/trefortesport

A versenyszám legjobbjai a következők:

  1. helyezett: Kötelező csapat (Bárány Balázs, Diósi Dániel, Horváth Zsolt Gábor, Molnár Milán, Szabó Bálint)
  2. helyezett: GEM csapat (Bencsik Andor, Demeter Adrián, Horváth Péter István, Páskuj Csaba, Szigetvári Kevin)
  3. helyezett: GreedyLakerz csapat (Kecskés Levente, Krausz Márk Krisztián, Máté Sándor Patrik, Petrás Áron Richárd, Strifler Tibor)
  4. helyezett: FreeKillFC (Nagy Norbert Endre, Szikszai János, Szőke István, Tokai István, Vig Zoltán Tamás)

A verseny lefolyása:

Gratulálunk a győzteseknek és reméljük mindenki élvezte ezt a 2 napot!

 

Statisztika és megvalósítás:

2 nap 3 féle játék
23 osztályból érkező játékosok
36 fordulónyi összecsapás
77 elfogyasztott muffin
108 egyéni résztvevő 141 játékos
4:20 percnyi felvett videós tartalom

Szervezés, lebonyolítás: Ferenczi Tímea, Gulyás János Ervin, Hegyesi Ildikó, a helyettesítő kollégák, Kiss Mihály, Komáromi Zoltán, Márky-Zay Dániel, Molnár Milán, Rajos Roland, Vér Ferenc

Oklevelek, fotó, weboldal, technikai támogatás, cikkek:

Békéscsabai Szakképzési Centrum Szentgyörgyi Albert Technikum és Kollégium nyomdája, Fazekas Richárd, Horváth Imre, Kraszkó Márta, Piller György, Szegedi Edit, Zsámboki Árpád