Hírek

2020-09-09

A napokban 40 éves jubileumi jutalmat vehetett át Nagy Zsolt, a Békéscsabai SZC Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium kollégiumi nevelőtanára.

 

 

Azt szokták mondani, hogy ez még gombócból is sok, de amikor arra kértük, hogy szaladjunk végig az elmúlt évtizedeken, szinte kifogyhatatlanul állt elő, a legkülönbözőbb élményekkel. A tanár úrról azt kell tudni, hogy a mai napig aktívan sportol, és meghatározó személye, szervezője a kollégiumi életnek és a tradíciók kialakításának. A most kezdődő tanévet is a már megszokott „tempóban” kezdte el, s máris elmondhatja magáról, hogy ő tud a legtöbbet a most kilencedikes diákokról.

Amikor felidéztük a kezdeteket elmesélte, hogy mindjárt a mélyvízbe került, ugyanis az akkori vezetés rábízta vöröskeresztesként a tanulók egészséges életmódra nevelését végül már a váradások szervezését is, s ebből alakult ki rövidesen az a komplex egészségtudatos életmód, ami a mai napig szerves része a kollégiumi életnek.

 

 

De, mint sportszervező is nagyon mozgalmas éveket tudhat maga mögött, hiszen szintén a mai napig szervezi a kollégiumi focibajnokságokat, a kollégium csapatával a városi kispályás versenyek részvevője, de korábban egy alkalommal, a megyei kollégiumi fociversenyen győzelemmel öregbítette a kollégium hírnevét. De hasonló sikereket ért el diákjaival a városi lábtenisz versenyeken is.

Egyik tanítványa, Zima Viktor pedig beállította a kollégiumi csúcsot is, vagyis egy foci bajnokságban csaknem 150 gólt lőtt.

Nagy Zsolt szívesen emlékszik vissza egykori tanítványaira is. Különösen büszke például arra a két tanulójára, akik egy karácsonyi ünnepségre olyan zenés programot állítottak össze, ami a zenei élményen túl finom eleganciával figurázta ki a nevelőtanárokat is, akiknek még a könnyei is potyogtak a nevetéstől.

A két tanuló egyébként kiválóan teljesített a Trefort iskolában.  Molnár Sándor lakóhelyén érdemelte ki a lakosság bizalmát, ahol egy ideig polgármesterként vezette több cikluson át a települést. Horváth Attila pedig „szakmabeli lett”, hiszen pedagógusként tanítja a felnövekvő nemzedéket.