Hírek

2022-12-19

„Neked egy apró gesztus, másnak maga a karácsonyi csoda” felhívással gyűjtést kezdeményeztünk iskolánkban a Csabai Állatmenhely számára. A célunk az volt, hogy adományainkkal egy kicsit szebbé tudjuk varázsolni a menhelyen élő kis állatok karácsonyát.

A gyűjtés során figyelembe vettük a fenntarthatóságot. Elhatároztuk, hogy a megunt plédek, törölközők összegyűjtése mellett, újrahasznosított anyagokból készítünk egy kutyaházat is. 
Kiss Mihály igazgató úr támogatott minden tettet és gondolatot, és a megvalósításhoz teret biztosított.
Az elhatározást tettek is követték és a Trefort összefogott.  Vágási Viki iskolánk Gara-jelöltje felajánlott OSB lapokat. Szikora György festő kollégánk hozott szigetelő anyagot, sőt még le is festette az elkészült házat és Laurinyecz Zoltán pedig a felajánlott egyutas raklapokból, OSB lapokból elkészítette a szigetelt kutyaházat.  Azért, hogy mégis trefortos legyen a házikó, kapott egy igazi 3D-s trefortos logót is Molnár Albert jóvoltából. Elmondhatjuk, hogy terveztünk, álmodtunk és mindent megvalósítottunk.
Sőt még annál is többet, hiszen az összefogás ereje itt még nem ért véget. 
Osztályszinten is megmozdult az iskola, melynek eredménye több zsák kutyatáp, speciális táp idős kutyák számára és plédek. 
Az adománygyűjtő dobozba napi szinten kerültek újabb és újabb adományok, ételek, konzervek vagy épp tisztítószerek, kutyatálak és egy cicakanapé is.
Az adományokat 2022.12.12-én adtuk át a csabai menhely számára.
Mindezen cselekedetek csupán tényleg apró pici gesztusok, melyek nélkülözhetetlenek a társadalmi felelősségvállalás kiépítéséhez szűkebb és tágabb környezetünkben egyaránt. 
És, hogy ki a Trefort –lak első tulajdonosa? Nos, ő egy Yorki, aki bízunk benne hamarosan szerető és gondoskodó gazdira fog találni. 
Elindult egy folyamat melyet nem szakítunk meg. Folytatjuk! 
Köszönöm mindenkinek a segítséget! 
 

Írta: Prohászkáné Horváth Andrea
2022.12.