Hírek

2020-06-04

Informatikai rendszerüzemeltető szakmai záróvizsga a Trefortban

 


A sajnálatos koronavírus-járvány ellenére, természetesen az egészségügyi előírások betartásával, sikeresen befejezték tanulmányaikat iskolánk végzős rendszerinformatikus tanulói. Az oktatók lelkiismeretes távoktatási módszereinek köszönhetően idén 14 végzős rendszergazda kezdhette meg iskolánkban a szakmai záróvizsgát. Az egyébként „3 fordulós” vizsga a fent említett okok miatt csak két napot vett igénybe, hiszen a 3 napra tervezett szóbeli vizsga miniszteri rendelet miatt törlésre került. 2020.05.12-én Hálózati ismeretekből, Hálózati eszközök konfigurálásából valamint Windows és Linux szerver konfigurálásából kellett, hogy számot adjanak tudásukról a diákok, több gyakorlati feladat megoldásával. 2020.05.26-án pedig az NSZFH által összeállított teszt és egy programozási feladat megoldásával kellett a végzősöknek megbirkózniuk. Az oktatás eredményességét jelzi, hogy a februárban megtartott Országos Szakmai Tanulmányi Verseny első fordulójában 5 végzős tanuló a versenyfeladat eredményes megoldásával hivatalosan felmentést kapott a záróvizsga hasonló jellegű feladatai alól. Minden vizsgázó remekül helyt állt a záróvizsga mindkét napján, a feladatok megoldása során bizonyították, hogy a képzésük a rendkívüli állapotok ellenére is sikeresen lezárult. 

A szakképesítést szerzett tanulók listája név szerint a következő:
Káposzta Dominik, Krizsán Gergő Dáriusz, Tarapcsik Bence, Debreceni Tamás, Dékány Dániel Ferenc, Kozsuch Bálint, Mezei Dániel, Nagy József György, Vági Benjámin, Zsilinszki János, Molnár Miklós, Osváth Levente, Takács Tibor.

Bízunk benne, hogy az iskolánkban szerzett tudással mindenki megtalálja a számára megfelelő munkakört. Ehhez sok sikert kívánunk!

A bizonyítványosztásról készült képeket ITT tekinthetik meg.