Hírek

2022-01-19

A III. Trefort E-Sport napokat a Covid19 járvány miatt 2021 tavaszán elhalasztotta a Békéscsabai Szakképzési Centrum Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiuma. Ennek a versenynek a megrendezésére került sor 2022. január 12-14 között. Mindhárom nap külön megmérettetést tartogatott a jelentkezők számára, akik szép számmal akadtak a versenyen.

A felvett mérkőzések visszanézhetőek a következő címen:
https://www.youtube.com/channel/UCmDbdfepYvNAHLubgupwIqw
vagy a Twitchen: https://www.twitch.tv/trefortesport/videos
A szerdai napon a jelentkezők a Riot Games moba játékának, a League of Legends arénájában csaphattak össze, hogy kiderüljön melyik csapat tud a többi fölé kerekedni, a hosszútávú taktikában és villámgyors reflexekben. A versenynapra az 5 fős csapatokból 22 jelentkezett (1 csapat visszamondta a nevezést betegség miatt), így 12-én az ebédlőben 105 versenyző várta, hogy az eseményt Komáromi Zoltán, szakmai igazgatóhelyettes megnyissa és bátorítsa a jelenlévőket. A legfontosabb tudnivalókat Vér Ferenc, osztotta meg az egybegyűltekkel. 



A versenynapra 3 informatikatermet kaptunk, hogy a lehető leggyorsabban sorra tudjon kerülni mindenki. Az elődöntőig a csapatok egyenes kiesése rendszerben addig jutottak egyre feljebb, és feljebb amíg le tudták győzni az aktuális ellenfeleiket.
Amíg a kezdő csapatok előkészültek a többi játékos elfoglalhatta helyét az E-310-es teremben ahol egy szélesvásznú nagyképernyős tévén szurkolhattak a csapatoknak. A nap folyamán a várakozók étkét egyszerű szendvicsekkel csillapítottuk. A többi várakozó az iskolai könyvtárban pihenhetett.


 


Az első kört a következő táblázat fogja szemléltetni. Zöld háttérrel a győztesek, pirossal azok akik nem jutottak tovább és sárgával akik nem jöttek el.:

Alkoholbogarak

Flashpo!nt

Döme Törpéi

Roxfordi Vasgyúrók

Smash Dat Ashe

Team Falcon

Burgir

WHAT ARE U DOING STEP BUNGA?

KG White

Fekete lutrica

apesforever

Clash

Esportolok

Kunu Márió

b0oZt34

FF15

Ideggondozó

KidGaming

Fartos fung

Ghost Squad

Cutler gym

forékaszok

 

11 csapat maradt a 2. körre és páratlan csapatszám lévén az ellenfél nélküliek azonnal tovább is jutottak. A 2. kör előtt Ferenczi Tímea tanárnő saját készítésű 25 kérdéses Kahoot tesztjével mérte fel vállalkozó kedvűeket, a League of Legends világának történetéből.


 

Cutler gym

KG White

Ideggondozó

bOoZt34

Esportolok

Clash

Alkoholbogarak

WHAT ARE U DOING STEP BUNGA?

Smash Dat Ashe

Roxfordi Vasgyúrók

Fartos Fung

 

 

A 3. fordulóra 6 csapat jutott, akik az előöntőbe kerülésért küzdhettek meg. Az elődöntőbe jutáshoz a jogot 4ként az Esportolók szerezték, meg akik a körben vesztes csapatként a legtöbb gyilkosságot követték el.
 

Cutler gym

Ideggondozó

Esportolok

Fartos Fung

Alkoholbogarak

Smash Dat Ashe

 

Az Alkoholbogarakat a Cutler gym, a Fartos Fungot pedig az Esportolók búcsúztatták. A Fartos Fung csapata mérkőzés nélkül adta át a 3. helyet az Alkoholbogaraknak így már csak a döntő összecsapás maradt. Mivel a rengeteg csapat miatt elhúzódtak a meccsek így a BO3 helyett csak egyetlen meccs kellett az első helyhez és az ajándék fülesekhez.

Alkoholbogarak

Cutler gym

Esportolok

Fartos Fung

 

A második helyet az Espotrolok csapata vívta ki és győztes végül a Cutler gym csapata lett gratulálunk nekik a győzelemhez!

Esportolok

Cutler gym

 

 

Nézd meg a többi képet is a galériában!
Az esemény nem jöhetett volna létre támogatóink nélkül, akiknek ezúton is köszönjük a felajánlásokat!