Hírek

2021-09-14

A Magyar Vöröskereszt versenysorozata a járványügyi helyzetben elvárt biztonsági feltételek mellett online területi és megyei fordulók megszervezésével vette kezdetét az idén tavasszal, ahol a 74 induló csapatból a felnőtt kategóriában a 3. helyezést értük el . Iskolánkat a tavalyi 13/A tanulóinak az „ Eü. Maffia” névre keresztelt csapata képviselte: Avasán Norman Lionel, Kárpáti Máté, Kovács Barnabás Nándor, Makovei Miron, Sebestény Zoltán személyében.


A megyei kategória győzteseként továbbjutva , az idén Békéscsabán megszervezésre kerülő országos döntő várta a csapatot szeptember 11-én,ahol a 40 induló csapatból felnőtt kategóriában  ismét 3. helyezést értünk el.
 A csapattagok összetétele az évek során változott, korábban Simon Máté és tavasszal Farkasinszki Roland is erősítette a csapatot.


 

A versenyzőkre több állomáshelyen vártak változatos feladatok, a szituációk szerint el kellett látniuk például az Élővíz -csatornába vizibicikliről vízbe csúszott sérülteket,akiket újra kellett éleszteni. A Kossuth téren méhcsípésre jelentkező allergiás rohamot kezeltek le, amitől más  viszont megijedt és a látványtól lett rosszul. Az Angyalos –kútnál egy futóverseny  célbaérkezésénél a  kimerültség és  a csokoládé félrenyelése okozta rosszulléten segítettek. Míg a Belvárosi Iskola tornatermében a kötélről leesett  bajbajutott okozta egy társa sérülését.
Gratulálunk diákjainknak a szép eredményhez! Köszönjük felkészítőjük, Szilágyiné Palaticki Beáta kitartó és lelkes munkáját!