Hírek

2023-06-26

Az idei évben is megrendezésre került a Békéscsabai Szakképzési Centrum Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiuma informatika munkaközössége által megrendezett, nyitott nevezésű esemény, amely 2023-ban már a VI. sorszámot kapta.

A versenyre való jelentkezés összesen 343 regisztrált fővel zárult. Ebben az évben annak érdekében, hogy izgalmas és kiegyensúlyozottabb mérkőzések legyenek az éles meccseken csak a legjobb 16 csapatot hívtuk meg az iskolába, akik az előselejtezőn bizonyították rátermettségüket.
A verseny lebonyolításában és a díjak beszerzésében segítségünkre volt a Békéscsabai E-Sport Egyesület és az E-Sport Manager ahol a verseny ágrajzai és logikai lebonyolítása történt. Az idei évben hála nagylelkű támogatóinknak több mint 1 000 000 forintot tudtunk a versenyre szánni.
Természetesen a verseny nem jöhetett volna létre, ha a Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója, Mucsi Balázs Sándor az intézmény kancellárja, Uhljár Erik és a Trefort Ágoston igazgatójának Kiss Mihálynak a támogatása nélkül. Az esemény plakátjait az intézmény fotósa/grafikusa készítette el, Piller György. Minőségi munkájából a fizikai példányokat a Békéscsabai Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium munkatársai készítették el számunkra kiválóan kivitelezve. A verseny élelmezését a Békéscsabai Szakképzési Centrum Zwack József Technikum és Szakképző Iskola biztosította számunkra napi 70 adag meleg étellel és desszerttel valamint ásványvízzel. Köszönjük a tagintézmények igazgatóinak (Eke Ibolya Mária és Tálas Csaba Sándor), munkatársainak (Balog Katalin, Csete Erzsébet, Horváth Ferenc, Kovács Sándor, Moka Ilona Ildikó, Szabados Nelli) és a résztvevő tanulóknak a segítséget!
A versengést 3 napra hirdettük meg a szerdai napon Valorant arénáiban kell mesterien leadott lövésekkel keresztül húzni az ellenfél csapatának terveit. A versenyt és az első napot 1 gondolat köré szerveztük: ,,Le tudod győzni a Trefort E-Sport csapatát? Kíváncsian vártuk az eredményt sikerül-e bármelyik csapatnak felülmúlni a Bárány Balázs, Diósi Dániel, Horváth Zsolt, Odler Norbert, Szabó Bálint alkotta csapatot.
Az első helyezett a csapat tagjai elvihetnek 1-1 darab Samsung S24AG320 monitor mely OLED kijelzőjével és 165 HZ-es frekvenciájával vonzó lehet minden versengő csapat számára. Az eszközöket a Hirschmann Car Communication Kft., a verseny kiemelt támogatója jóvoltából tudjuk a győztes csapatnak felajánlani.


A második csütörtöki napon a fékevesztett száguldásé és a pontos passzoké lesz a főszerep, mert négy keréken guruló versenyautóké a főszerep. A cél az, hogy minél több gólt lőjenek a 3 fős csapat tagjai az ellenfél hálójába precíz csapatmunkával. Ebben a versenyben is fellép egy Trefortot képviselő csapat aminek a tagjai: Bács Béla, Diósi Dániel, Horváth Zsolt. Félelmet nem ismerve várják a tapasztalt ellenfeleket. Vajon melyik csapat érdemli ki, az első helyezést?
Az első helyezett a csapat tagjai elvihetnek 1-1 darab Logitech 910-005273 G Pro vezeték nélküli egereket vihetnek haza. Emellett minden csapattag 1-1 darab Alcor Myth 6' E-Book olvasóval fog gazdagodni. Az eszközöket a Hirschmann Car Communication Kft., a verseny kiemelt támogatója, a Jeszenszki Gázszerelő Kft., a TopLaptop, a Prima-Proteika Kft. és a Trefort Ágoston Alapítvány és a Makroker Kft. jóvoltából tudjuk a győztes csapatnak felajánlani.
A pénteki napra maradt a legrégebben futó versenyszám a League of Legends. Immár 13 éve futó játék még mindig népszerű és rengeteg tekintetet vonz a képernyők előtt. Az 5 fős idézőcsapataok feladata nem kevesebb, mint az, hogy az ellenfél bázisának szívéig eljutva leromboljak az ott található központi építményt a NEXUS-t melynek elvesztése jelenti a játék végét. A Trefortot a Serpents Harbor csapata képviseli. A csapat tagjai: Gombos Roland, Juhász Zoltán, Kotroczó Levente, Kucsa Dávid, Nemes László. Mire lesznek képesek a szakadatlan támadások kereszttüzében?
Az első helyezett a csapat tagjai elvihetnek 1-1 darab Logitech981-000812 G Pro Gaming headset boldog tulajdonosai lehetnek. Emellett minden játékos a győztes csapatból egy KINGSTON 960GB belső SSD 2.5” SATA3 A400-val gazdagodik. Az eszközöket a Hirschmann Car Communication Kft., a verseny kiemelt támogatója, a Jeszenszki Gázszerelő Kft., a TopLaptop, a Prima-Proteika Kft és a Trefort Ágoston Alapítvány jóvoltából tudjuk a győztes csapatnak felajánlani.
A versenyre hívó TikTok videó: Versenyre hívva
 

Első nap Második nap Harmadik nap Összefoglaló