Hírek

2023-04-26

TubyrinthElső alkalommal rendeztünk pontszerző versenyt társasjátékokkal a Békéscsabai Szakképzési Centrum Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban.

Mivel az iskola könyvtárosa, Komlódiné Trefil Rita, amint lehetősége van, fejleszti a társasjáték, illetve könyvállományt. Az érdeklődő tanulók több mint 25 féle kártya-, illetve társasjáték közül választhatnak, ha van  idejük és kedvük lazítani a könyvtárban.

 

Az eseményre 2023.04.04-én került sor Gulyás János kollégánk vezetésével az iskola könyvtárában, közvetlenül a digitális témahét után. A versengésre 31 tanuló regisztrált összesen 9 különböző osztályból. A játékokat a résztvevőknek 6 másik diák tanította be, akik figyelték a szabályok betartását is. Munkájuk hozzájárult az 50 órás kötelező közösségi szolgálat teljesítéséhez.

Rolit társasjátékA tanulóknak 10 egymástól különböző játékban kellett összemérniük tudásukat. 4 fős csapatokban a Carcassonne, Rolit, Tubyrinth, Qwrikle, párosban az Abalone és a Quarto hozott meglepő fordulatokat 1-1 jól megtervezett lépés után. Amikor már kifogytak a többszemélyes játékokból, türelmüket és éleslátásukat egy puzzle feladvánnyal és egy tangram példával tehették próbára. Ezután a Brain Box – A világ országai kiadvánnyal a memóriájukat, tornyok építésével a Make’n break-ben pedig gyorsaságukat és ügyességüket tesztelhették a fiatalok. Reményeink szerint jól szórakoztak a résztvevők. Az esemény hagyományteremtő céllal valósult meg.

A verseny nem lett volna teljes, ha nincs jutalom a legügyesebb résztvevők számára, melyet ezúton is köszönünk a támogatóinak:

https://img.fruugo.com/product/3/72/443711723_max.jpg·        Diamond Computer

·        Reflexshop

·        Trefort Ágoston Alapítvány

 

 

A felajánlásoknak köszönhetően 4 diákunkat tudtunk jutalmazni a tavaszi szünet utáni első szerdai napon.

Gratulálunk a játékosoknak és a helyezetteknek!

  • 1. helyezett Krizsán Dávid a 11/A osztályból, jutalma a Unmatched: Hudini vs. a dzsinn társasjáték valamint egy torta.
  • 2. helyezett Tóth Benedek Marcell a 10/C osztály tanulója A rózsa varázsa társast vihette haza, emellett egy tortát is kapott.
  • 3. helyezett Kotroczó Levente a 11/3 osztályból, nyereménye a Frenetikus forgatás társasjáték egy tortával megspékelve.
  • 4. helyezett Lipták Roland a 10/C osztályból egy hátizsákkal és benne meglepetésekkel lett gazdagabb.


Az eseményről készült képek a galériában láthatóak.

Iskolánk médiás csapata által készített TikTok videó

Frenetikus forgatás társasjáték - Reflexshop

A rózsa varázsa társasjáték  Unmatched: Houdini vs. The Genie társasjáték