A kollégiumról

2020-01-02

Kollégiumról

A négyszintes, 155 férőhelyes kollégiumunk 1971-ben épült, a Békéscsabai SZC Trefort Ágoston Technikum Szakképző Iskola és Kollégium szervesrésze. Az 1970-es évek végén kapta a József Attila nevet. A diákok elhelyezése 4 ágyas szobákban történik, minden emelet vizesblokkal van ellátva. Hét tanulószoba segíti a diákok felkészülését és ismereteinek bővítését, illetve közösségi tér, könyvtár, kondi terem és minden szinten teakonyha segíti a szabadidő hasznos eltöltését.

       

Hagyományaink

Kollégiumunk hagyományainak ápolása fontos számunkra. Ennek érdekében évről-évre megvalósítjuk különböző közösséget erősítő rendezvényeinket, például a gólyabajnokságot, az egészségnevelési hetet, a karácsonyi ünnepséget, a farsang kupát, a végzősök búcsúztatását és kirándulást a szabadba.

A kollégiumi nevelés célja

A nevelőtestület célja, hogy olyan hely legyünk, amely segíti a tehetségek kibontakozását, a hátrányok mérséklését, családias, gyermekszerető, elfogadó és bátorító légkörével, hogy otthonosan érezzék magukat tanulóink. Sokszínű tevékenységrendszerünkkel minél inkább igazodni kívánunk lakóink eltérő igényeihez, elősegítve azt, hogy képességeik szerint teljesítsenek.  Sajátos eszközeinek és módszereinek felhasználásával igyekszünk hozzájárulni a diákjaink szocializációjához, személyiségük kiegyensúlyozott és egészséges fejlődéséhez, a sikeres életpályára való felkészítéséhez.

Kollégiumunk napi munkájának, belső életének szabályozása során figyelembe vesszük a tanulók, a szülők valamint az iskolák igényeit, illetve az intézményi szokásokat is.