Kollégium

Megemlékezett a kollégium az ’56-os forradalom és szabadságharcról

2021, OKTÓBER 21

Az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulója alkalmából zenés, irodalmi és történelmi összeállítás hangzott el a kollégiumi rádióban csütörtökön délután. A megemlékezés keretében korabeli fényképek és plakátok másolatai kerültek ki az ügyeletes nevelői szoba előtti vitrinbe.

Esküt tettek a gólyák a kollégiumban

2021, OKTÓBER 21

Játékos vetélkedőkkel egybekötött gólya esküvel szerdán véget ért a gólya hét a kollégiumban. A Hantos László diák önkormányzati munkát segítő nevelőtanár vezette rendezvényen a kilencedikes kollégisták három csoportban mérték össze tudásukat.

Gólyabajnokság a kollégiumban

2021, OKTÓBER 20

Október közepén rendezte meg a kollégium, a már hagyományos gólyabajnokságot. A fiúk asztaliteniszben, sakkban, kispályás fociban és  a szintek közötti versenyfutásban mérkőztek meg egymással.

A várandósságról és a születésről szóló kiállítást tekintettek meg a kollégisták

2021, OKTÓBER 11

A kiegyensúlyozott várandósságért és születésért, az Egyensúly AE Egyesület által szervezett, és Zala megyéből érkezett interaktív kiállítást tekintette meg a Csabagyöngye Kulturális Központban csütörtökön délután a kollégisták egy csoportja.

Megemlékezés a kollégiumban október 6-ról

2021, OKTÓBER 07

Az Aradi Vértanúk Emléknapja alkalmából megemlékezést tartottunk a kollégiumban.

Megújult a kollégium diák önkormányzata

2021, SZEPTEMBER 30

Szeptember 29-én tartották meg az első közgyűlésüket, a Békéscsabai SZC Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákotthonának tanulói.

Véradás a Trefortban

2021, SZEPTEMBER 24

Véradás a Trefortban

2021, SZEPTEMBER 24

Másfél esztendő után ismét a helyszínen, vagyis a BSZC Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium ebédlőjében lehetett vért adni szeptember 23-án. Nagy Zsolt nevelőtanár, aki már 10 éve szervezi a véradásokat elmondta, hogy az elmúlt 30 évben a mostani véradás már csaknem 100. alkalom.

Megnézték a csabai Szlovák Tájházat a kollégisták

2021, SZEPTEMBER 16

A kilencedikes kollégisták ellátogattak a békéscsabai Szlovák Tájházba. A XIX. század elején épült, és a mai formáját 1865-ben elnyerő, jómódú gazdák által építtetett parasztházat, és nem mellesleg műemlék épületet Hantos László, a diákönkormányzatot segítő nevelőtanár vezetésével keresték fel a diákok. 

Városnéző kiránduláson jártak az új kollégisták

2021, SZEPTEMBER 08

Kedden délután városnéző kiránduláson jártak az új kollégisták. A több mint egy tucat, többségében kilencedikes diák Nagy Zsolt és Hantos László nevelőtanárok vezetésével megismerkedtek a kollégium szűkebb környezetével, a belváros nevezetességeivel és azokkal az intézményekkel, amelyek segítik a várost még nem ismerő fiatalok eligazodását.

50 éves a Trefort kollégiuma

2021, SZEPTEMBER 02

50 éves a Trefort kollégiuma

2021, SZEPTEMBER 02

50 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit az iskolánkhoz tartozó „József Attila„ Kollégium.