Kollégium

A Közép-Ázsiai migrációról hallgattak előadást a kollégisták

2023, JANUÁR 26

A napokban ismét ellátogattak a kollégisták a Mathias Corvinus Collégium által szervezett előadásra a békéscsabai Kinizsi utcába. Ezúttal a Migrációkutató Intézet munkatársai tartottak rendkívül izgalmas és érdekes prezentációt a Közép-Ázsiai volt szovjet utódállamokban (Kazahsztán, Üzbegisztán és Kirgizisztán) zajló migrációs folyamatokról.

A Magyar Kultúra Napja a kollégiumban

2023, JANUÁR 20

200 esztendővel ezelőtt, 1823. január 22-én tisztázta le Szatmárcsekén Kölcsey Ferenc a magyarság nemzeti imádságának, a Himnusznak a kéziratát. Hazánkban ezért ezen a napon ünnepeljük a Magyar Kultúra Napját.

Nappali szoba a kollégiumban

2023, JANUÁR 12

Régi álma valósult meg a kollégistáknak a napokban, hiszen egy olyan nappali jellegű szoba került kialakításra, amely tovább segítheti a szabadidő felhőtlen eltöltését.

A kollégisták karácsonya

2022, DECEMBER 13

A kollégisták karácsonya

2022, DECEMBER 13

Jóllehet még odébb van a karácsony, a kollégiumban már Advent első vasárnapján megkezdődött a felkészülési időszak. Az előtérben ismét feldíszítettük a karácsonyfát, elhelyezésre került az adventi koszorú és az üvegszekrényben alkalmi kiállításon mutatjuk be az ünnepkörhöz kapcsolódó népszokásokat.

Megérkezett a Mikulás a kollégiumba

2022, DECEMBER 07

Szent Miklós napján ellátogatott a kollégiumba is az ajándékozó püspök. Az ősz szakállú, népes krampusz kísérettel járta végig a szinteket, és egyenként nyújtotta át a diákoknak a gazdagon összeállított csomagokat.

Megemlékezés

2022, DECEMBER 01

Megemlékezés

2022, DECEMBER 01

József Attila halálának 85. évfordulójáról emlékeztünk meg a kollégiumban.

Egészségnevelési hét a kollégiumban

2022, NOVEMBER 18

Mintegy másfél évtizedes hagyományt követve, az ősz utolsó napjaiban ismét megrendeztük a kollégiumban az Egészségnevelési hetet. A nevelőtanárok, egyeztetve a diákönkormányzattal igyekeztek olyan programokat, versenyszámokat összeállítani, amelyek egyrészt felkeltik a tanulók érdeklődését, ugyanakkor felhívják a figyelmüket az egészséges életmód fontosságára.

Grillsütő kapott a kollégium

2022, OKTÓBER 25

Kiváló kikapcsolódásnak, de csapatépítő tréningnek is alkalmas lesz az a grillsütő, amelyet a napokban kapott a kollégium, köszönhetően Kiss Mihály igazgató úr közbenjárásának – mesélte az egyik ötletgazda, Vasadi Péter.

1956-os megemlékezés

2022, OKTÓBER 20

1956-os megemlékezés

2022, OKTÓBER 20

Az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulója alkalmából zenés, irodalmi és történelmi összeállítás hangzott el a kollégiumi rádióban szerdán délután. A megemlékezés keretében korabeli fényképek és plakátok másolatai kerültek ki az ügyeletes nevelői szoba előtti vitrinbe.  

Az Aradi Vértanúkra emlékeztünk a kollégiumban

2022, OKTÓBER 20

1849 október 6-án Aradon végezték ki a forradalmi magyar hadsereg 13 tábornokát. Az évforduló alkalmából Laczó Róbert nevelőtanár összeállításában, egy csaknem 15 perces zenei aláfestéses, prózai és verses műsor készült, amelyet kollégiumi rádió közvetített.