Kollégium

Beindultak a szabadidős foglalkozások

2022, SZEPTEMBER 29

A kollégium pedagógiai programjának megfelelően szeptember első napjaitól kezdve beindultak a szabadidős foglalkozások is. A kollégisták számára a nevelőtestület tagjai igyekeztek olyan rendszeres programokat szervezni, amelyek nem csak a tanulók pallérozódását, hanem a szabadidő hasznos eltöltését is szolgálják.

Tisztújító közgyűlést tartott a kollégium

2022, SZEPTEMBER 29

Tisztújító közgyűlést tartott a kollégium a héten. Mint Hantos László, a diákönkormányzatot segítő nevelőtanár a diákságnak elmondta, a diákönkormányzat vezetőinek mandátuma lejárt, ezért kerül sor a tisztújításra.

Békéscsabával ismerkedtek a kollégisták

2022, SZEPTEMBER 19

Békéscsabával ismerkedtek a frissen beköltözött kollégisták a napokban. Nagy Zsolt nevelőtanár vezetésével ugyanis bejárták a belvárost, s megnézték a fontosabb intézményeket, illetve látnivalókat.

A Szlovák Tájházba látogattak a kollégisták

2022, SZEPTEMBER 15

Immár hagyomány, hogy az új tanév szeptemberében ellátogatnak a kollégisták a békéscsabai Szlovák Tájházba. Nem történt ez másképpen az idén sem, amikor Hantos László, diákönkormányzatot segítő nevelőtanár vezetésével, több mint egy tucat diák felkereste a város 200 éves műemlékét.

Gerlára kirándultak a kollégisták

2022, MÁJUS 23

A gerlai kastélyparkba látogattak a kollégisták. A fiúk 7-8 kilométeres séta után érkeztek meg a dús növényzettel borított parkba, ahol mindjárt egy játékos feladatot kaptak, vagyis a környéken elrejtett papírlapokat kellett megtalálniuk, s ha sikerrel jártak, akkor csoki jutalomban részesülhettek.

Madarak és fák és napja a könyvtárban

2022, MÁJUS 12

A Madarak és fák és napja alkalmából a kollégisták egy csoportja, Hantos László, diákönkormányzatot segítő nevelőtanár vezetésével ellátogattak a Békés Megyei Könyvtárba.

Elbúcsúztak a végzős kollégisták

2022, ÁPRILIS 29

Hagyományosan, ünnepi vacsora keretében búcsúztak el a végzős kollégistáink. 

Költészet napja a kollégiumban

2022, ÁPRILIS 08

A magyar költészet napja (József Attila születésnapja, április 11.) alkalmából emlékműsor hangzott el a „kollégiumi rádióban”.

A Kossuth téren emlékeztek a kollégisták 1848-ra

2022, MÁRCIUS 16

A Békéscsabai SZC Trefort Ágoston Technikum, Szakképző iskola és Kollégium kollégista diákjai az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából ismét 1848 métert tettek meg jelképesen, majd megkoszorúzták Békéscsabán, a Kossuth téren a Kossuth-szobrot.

A Munkácsy múzeumban jártunk

2022, MÁRCIUS 16

A Békéscsabai SZC Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, a Békéscsabai Labdarúgó Akadémia és a Munkácsy Mihály Múzeum együttműködésének eredményeként március 9-én a kollégium több diákjával ellátogatott a Munkácsy múzeumba.