Kollégium

Egészségnevelési hét a kollégiumban

2023, NOVEMBER 20

November első napjaiban a diákok testi és szellemi nevelése került a fókuszba a kollégiumban, ugyanis egy héten keresztül zajlottak az immár több évtizedes hagyományra visszatekintő egészségnevelési hét programjai.

Megemlékezés az ’56-os forradalomról

2023, OKTÓBER 19

A kollégiumi rádió segítségével zenés, irodalmi összeállítással kiegészített műsort hallgathattak meg a kollégisták az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulója alkalmából.

Az újraélesztést gyakorolhatták a kollégisták

2023, OKTÓBER 18

Az újraélesztést gyakorolhatták a kollégisták a napokban. A diákok egy csoportja ugyanis ellátogatott a Csabagyöngye Kulturális Központ mellett felállított sátorhoz, ahol az Országos Mentőszolgálat munkatársai mutatták meg nekik, hogyan kell megmenteni egy eszméletét vesztett embertársunkat.

Esküt tettek a gólyák

2023, OKTÓBER 18

Esküt tettek a gólyák

2023, OKTÓBER 18

Október első harmadában került sor a kollégium gólyáinak a felavatására. A jeles nap alkalmából a diákok az étkezőben gyűltek össze, ahol különböző játokos, sportos feladatok megoldásával döntötték el, melyik szint gólyái a legügyesebek.

Megemlékeztünk az Aradi Vértanúkról

2023, OKTÓBER 09

Kihasználva a technikai lehetőségeket, az idei esztendőben is a kollégiumi rádió segítségével emlékeztünk meg az Aradi 13-ak kivégzésének évfordulójáról.

Közgyűlést tartottak a kollégisták

2023, SZEPTEMBER 29

Szeptember második felében megtartották a kollégiumban az idei tanév első közgyűlését. Az étkezőben összegyűlt fiatalok előtt először Szilágyi Tibor, kollégiumi vezető ismertette a közelgő Garabonciás napokkal kapcsolatos, Házirendről szóló változásokat, s felhívta a tanulók figyelmét arra, hogy a későbbi beérkezés lehetősége ideiglenes, valamint kérte a fiúkat, hogy tartsák be a szabályokat. 

A gólyák ellátogatottak a Szlovák Tájházba

2023, SZEPTEMBER 26

Szeptember 20-án délután a kollégista gólyák egy csoportja ellátogatott a Szlovák Tájházba. A már hagyományos év eleji kiránduláson több mint egy tucat diákot kísért el Hantos László, a diákönkormányzatot segítő nevelőtanár a 200 éves műemlékbe.

Piknikeztek a kollégisták a Csaba Parkban

2023, MÁJUS 25

A keddi napon kirándulni voltak a kollégisták. Az évenként ismétlődő program során korábban a békéscsabai bányatavakhoz vagy a gerlai parkba látogattak el, most pedig a közeli Csaba Parkba sétáltak el a fiúk.

Elköszöntünk a végzős diákoktól

2023, MÁJUS 05

Már hagyományosan ünnepi vacsora keretében köszöntünk el a végzős kollégista diákoktól. Ilyenkor mindenki öltönybe öltözik, megadva az esemény rangját, s így hallgatja végig az ünnepi beszédeket.

Születésének fél évszázados évfordulóját ünnepeltük

2023, ÁPRILIS 28

Születésének fél évszázados évfordulóját ünnepeltük meg a héten Ildikó néninek, aki a diákotthonunk szeretett tagja, takarítói munkakörben.