Kollégium

Piknikeztek a kollégisták a Csaba Parkban

2023, MÁJUS 25

A keddi napon kirándulni voltak a kollégisták. Az évenként ismétlődő program során korábban a békéscsabai bányatavakhoz vagy a gerlai parkba látogattak el, most pedig a közeli Csaba Parkba sétáltak el a fiúk.

Elköszöntünk a végzős diákoktól

2023, MÁJUS 05

Már hagyományosan ünnepi vacsora keretében köszöntünk el a végzős kollégista diákoktól. Ilyenkor mindenki öltönybe öltözik, megadva az esemény rangját, s így hallgatja végig az ünnepi beszédeket.

Születésének fél évszázados évfordulóját ünnepeltük

2023, ÁPRILIS 28

Születésének fél évszázados évfordulóját ünnepeltük meg a héten Ildikó néninek, aki a diákotthonunk szeretett tagja, takarítói munkakörben.

Költészet napja a kollégiumban

2023, ÁPRILIS 13

A költészet napjára (április 11., József Attila születésnapja) az idén rendhagyó módon emlékezett meg a kollégium.

Előadás a váradásról és a stresszesről

2023, ÁPRILIS 05

A véradás fontosságáról és a stresszes helyzetek kezeléséről hallgathattak meg érdekes előadást a kollégisták Kerepesi Júliától, aki a kollégiumunkban is ellátja az ápolónői feladatokat. 

Koszorúzás a Kossuth-szobornál

2023, MÁRCIUS 16

1848.: Március idusán a kollégisták ismét megemlékeztek az 1848/1849-es forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulójáról. A diákok egy csoportja, Csibor Géza vezetésével, jelképesen ismét 1848 métert futottak a kollégiumtól a Kossuth térig.

Hamvazkodtak a kollégisták

2023, FEBRUÁR 27

Hamvazkodtak a kollégisták

2023, FEBRUÁR 27

A hagyományoknak megfelelően Hamvazószerdán ismét ellátogatott a kollégisták egy csoportja a Páduai Szent Antal Római Katolikus Társszékesegyházba.

Tartalékos katonákat toborzott a Magyar Honvédség

2023, FEBRUÁR 23

2023. február 14-én katonai toborzó tájékoztatót tartott a 101. Területvédelmi Zászlóalj, a békéscsabai Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola kollégiumában.

Farsangoltunk -várjuk a tél végét

2023, FEBRUÁR 14

Immár sokadik alkalommal rendeztük meg a héten a már hagyományos farsang kupát. Az idén négy sportágban, sakk, foci, asztalitenisz és fekvenyomás versenyeken mérkőztek meg egymással a kollégisták. A majdnem egyhetes program megmozgatta az intézmény apraját és nagyját.

Olimpiai bajnokokkal találkoztak a kollégisták

2023, FEBRUÁR 13

Nem mindennapi előadáson vett részt a napokban a kollégisták egy csoportja. Hantos László nevelőtanár vezetésével ugyanis ellátogattak a Mathias Corvinus Collegium Alapítványának békéscsabai kirendeltségére, ahol a szervezők Nagy Tímea párbajtőr vívó, kétszeres olimpiai bajnokot és Dunai Antal egyszeres olimpiai bajnok labdarúgót látták vendégül.