Hírek

Új közösségi tér a kollégiumban

2022, JANUÁR 05

Még karácsony előtt megérkezett egy multifunkcionális játékasztal (egyszerre csocsó, billiárd és többcélú társasjátékra alkalmas eszközökkel) a kollégiumba. Az asztal beszerzését a békéscsabai önkormányzat támogatta egy pályázat segítségével.

Karácsony a kollégiumban

2021, DECEMBER 17

Karácsony a kollégiumban

2021, DECEMBER 17

Mikulás után már az Angyal is megérkezett a kollégiumba. Igaz, még hátra van néhány nap a Karácsonyig, de hozzánk már elhozta az ajándékait, hiszen Jézus születésének ünnepét már otthon töltik a kollégisták.

József Attilára emlékeztek a kollégiumban

2021, DECEMBER 06

Hagyománytiszteletből december első hetében megemlékeztek a kollégium diákjai József Attila halálának 84. évfordulójáról. A kollégiumi rádióban egy tíz perces összeállítást készített Barabás Dániel, amelyben elhangzottak a költő Mama és a Tiszta szívvel című versei.

Várakozás és ajándék a kollégiumban (Mikulás-Advent)

2021, DECEMBER 02

Alaposan meglepődtek a kollégisták, amikor egyik este, halk kopogtatás után kinyitották a szobáik ajtaját, és szembe találták magukat a Mikulással.

Egészségnevelési Hét a kollégiumban

2021, NOVEMBER 16

November közepére lezárultak az Egészségnevelési Hét eseményei a kollégiumban. A már sok éves hagyományokat követve kispályás labdarúgásban, asztaliteniszben, erőnléti futó- és fekvőtámasznyomó versenyben mérték össze tudásukat a kollégisták. Közben a diákok éltek a lehetőséggel, s közülük sokan mérették meg a vérnyomásukat és vércukor szintjüket a kollégium ápolónőjével. 

Megemlékezett a kollégium az ’56-os forradalom és szabadságharcról

2021, OKTÓBER 21

Az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulója alkalmából zenés, irodalmi és történelmi összeállítás hangzott el a kollégiumi rádióban csütörtökön délután. A megemlékezés keretében korabeli fényképek és plakátok másolatai kerültek ki az ügyeletes nevelői szoba előtti vitrinbe.

Esküt tettek a gólyák a kollégiumban

2021, OKTÓBER 21

Játékos vetélkedőkkel egybekötött gólya esküvel szerdán véget ért a gólya hét a kollégiumban. A Hantos László diák önkormányzati munkát segítő nevelőtanár vezette rendezvényen a kilencedikes kollégisták három csoportban mérték össze tudásukat.

Gólyabajnokság a kollégiumban

2021, OKTÓBER 20

Október közepén rendezte meg a kollégium, a már hagyományos gólyabajnokságot. A fiúk asztaliteniszben, sakkban, kispályás fociban és  a szintek közötti versenyfutásban mérkőztek meg egymással.

A várandósságról és a születésről szóló kiállítást tekintettek meg a kollégisták

2021, OKTÓBER 11

A kiegyensúlyozott várandósságért és születésért, az Egyensúly AE Egyesület által szervezett, és Zala megyéből érkezett interaktív kiállítást tekintette meg a Csabagyöngye Kulturális Központban csütörtökön délután a kollégisták egy csoportja.

Megemlékezés a kollégiumban október 6-ról

2021, OKTÓBER 07

Az Aradi Vértanúk Emléknapja alkalmából megemlékezést tartottunk a kollégiumban.