Hírek

Gerlára kirándultak a kollégisták

2022, MÁJUS 23

A gerlai kastélyparkba látogattak a kollégisták. A fiúk 7-8 kilométeres séta után érkeztek meg a dús növényzettel borított parkba, ahol mindjárt egy játékos feladatot kaptak, vagyis a környéken elrejtett papírlapokat kellett megtalálniuk, s ha sikerrel jártak, akkor csoki jutalomban részesülhettek.

Madarak és fák és napja a könyvtárban

2022, MÁJUS 12

A Madarak és fák és napja alkalmából a kollégisták egy csoportja, Hantos László, diákönkormányzatot segítő nevelőtanár vezetésével ellátogattak a Békés Megyei Könyvtárba.

Elbúcsúztak a végzős kollégisták

2022, ÁPRILIS 29

Hagyományosan, ünnepi vacsora keretében búcsúztak el a végzős kollégistáink. 

Költészet napja a kollégiumban

2022, ÁPRILIS 08

A magyar költészet napja (József Attila születésnapja, április 11.) alkalmából emlékműsor hangzott el a „kollégiumi rádióban”.

A Kossuth téren emlékeztek a kollégisták 1848-ra

2022, MÁRCIUS 16

A Békéscsabai SZC Trefort Ágoston Technikum, Szakképző iskola és Kollégium kollégista diákjai az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából ismét 1848 métert tettek meg jelképesen, majd megkoszorúzták Békéscsabán, a Kossuth téren a Kossuth-szobrot.

A Munkácsy múzeumban jártunk

2022, MÁRCIUS 16

A Békéscsabai SZC Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, a Békéscsabai Labdarúgó Akadémia és a Munkácsy Mihály Múzeum együttműködésének eredményeként március 9-én a kollégium több diákjával ellátogatott a Munkácsy múzeumba.

Hamvazószerdai Szentmisén jártak a kollégisták

2022, MÁRCIUS 07

A farsang lezárásaként és a 40 napos Nagyböjt kezdetén, Hamvazószerdán már szokás, hogy a kollégium diákjai rész vesznek a Szentmisén.

Farsang Kupa a kollégiumban

2022, FEBRUÁR 09

Farsang Kupa a kollégiumban

2022, FEBRUÁR 09

Február első hetében rendeztük meg a kollégiumban a már több évtizedes hagyományra visszatekintő Farsang Kupát. A fiúk ezúttal a kondi teremben mérték össze erejüket két kategóriában, fekve nyomás és saját testsúlyos gyakorlatokban.

Megemlékeztünk a Magyar Kultúra Napjáról a kollégiumban

2022, JANUÁR 26

Január 22-én pontosan 199 éve fejezte be Kölcsey Ferenc a Himnusz megírását. Ez a nap 1989 óta a Magyar Kultúra Napja. Az évfordulóról országszerte tartottak ünnepségeket. Mivel a jeles nap hétvégére eset, ezért a kollégiumban a stúdió-rádió segítségével emlékezett meg a Himnusz költőjéről és Erkel Ferenc zeneszerzőről Hantos László, a diákönkormányzatot segítő tanár. A rövid méltatást követően felhívta a diákok figyelmét, hogy az ügyeletes nevelői szoba előtti üvegszekrényben alkalmi kiállítás is készült az évfordulóról. 

Új közösségi tér a kollégiumban

2022, JANUÁR 05

Még karácsony előtt megérkezett egy multifunkcionális játékasztal (egyszerre csocsó, billiárd és többcélú társasjátékra alkalmas eszközökkel) a kollégiumba. Az asztal beszerzését a békéscsabai önkormányzat támogatta egy pályázat segítségével.