Hírek

Szurkolhattak a csabai röpis lányoknak a kollégisták

2024, FEBRUÁR 16

Igazi női röplabda rangadónak lehettek a szemtanúi a kollégista fiúk, hiszen a napokban megnézhették a Békéscsabai Röplabda SE (BRSE) és a Fatum Nyíregyháza magyar kupa elődöntő mérkőzést.

Hamvazkodtak a kollégisták

2024, FEBRUÁR 16

Hamvazkodtak a kollégisták

2024, FEBRUÁR 16

Február 14-én, Hamvazószerdán Szentmisén vett részt a kollégisták egy csoportja a Páduai Szent Antal társszékesegyházban.

Megnéztük a világ legjobb kézilabdázóit

2024, FEBRUÁR 13

A több világsztárral teletűzdelt Győri Audi ETO KC női kézilabda csapata látogatott a közelmúltban Békéscsabára, hogy az NB-I-es bajnokság keretében megütközzön a Békéscsabai Előre NKSE csapatával.

Közgyűlés a kollégiumban

2024, FEBRUÁR 12

Közgyűlés a kollégiumban

2024, FEBRUÁR 12

Értékelte a kollégium első féléves teljesítményét a nevelőtestület vezetője a tanév második közgyűlésén a napokban.

Farsang kupa

2024, FEBRUÁR 09

Farsang kupa

2024, FEBRUÁR 09

Farsang Kupa: A legnépszerűbb a retro videojáték est volt Az idei Farsang Kupán a legnépszerűbb programnak a retro videojáték est bizonyult – mondta a szervező, a diákönkormányzatot segítő nevelőtanár.

Készülődés a Karácsonyra

2023, DECEMBER 12

Készülődés a Karácsonyra

2023, DECEMBER 12

December eleje óta csak úgy sorjáznak az események a kollégiumba, hiszen készülünk a Karácsonyra. Hatodikán megérkezett a Mikulás, aki népes ”krampusz” gárdával kiosztotta a messziről hozott ajándékait a diákoknak. A nagyszakállú végigjárta a szinteket, s minden kollégistának egy-egy virgács nélküli csomagot nyújtott át. A Mikulás jótéteményét segítette iskolánk Trefort Ágoston Alapítványa. 

Egészségnevelési hét a kollégiumban

2023, NOVEMBER 20

November első napjaiban a diákok testi és szellemi nevelése került a fókuszba a kollégiumban, ugyanis egy héten keresztül zajlottak az immár több évtizedes hagyományra visszatekintő egészségnevelési hét programjai.

Megemlékezés az ’56-os forradalomról

2023, OKTÓBER 19

A kollégiumi rádió segítségével zenés, irodalmi összeállítással kiegészített műsort hallgathattak meg a kollégisták az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulója alkalmából.

Az újraélesztést gyakorolhatták a kollégisták

2023, OKTÓBER 18

Az újraélesztést gyakorolhatták a kollégisták a napokban. A diákok egy csoportja ugyanis ellátogatott a Csabagyöngye Kulturális Központ mellett felállított sátorhoz, ahol az Országos Mentőszolgálat munkatársai mutatták meg nekik, hogyan kell megmenteni egy eszméletét vesztett embertársunkat.

Esküt tettek a gólyák

2023, OKTÓBER 18

Esküt tettek a gólyák

2023, OKTÓBER 18

Október első harmadában került sor a kollégium gólyáinak a felavatására. A jeles nap alkalmából a diákok az étkezőben gyűltek össze, ahol különböző játokos, sportos feladatok megoldásával döntötték el, melyik szint gólyái a legügyesebek.