Tallini Út, Szaktanári beszámoló

2020-02-06

 A 2017.május 6.-14 között Tallinban tartózkodó szaktanár munkaprogramja a végéhez közeledik.
Az eltelt hét során megismerkedtek az iskola informatikai infrastruktúrájával, - melyet az iskola informatikai vezetője Tovio Pärnpuu bemutatott be - történetével Erik Talviste, Kris Kaasik, Joosep Bűrkland tanulók bemutatásában és Észtország történelmével is Oliver Erlich tanuló tolmácsolásában.

A Tallini Polütechnikumban délelőttönként tanórákat látogattak: Informatikai, ezen belül például WEB programozást, a multimédia oktatás területéről képszerkesztést valamint érdekességképen optikai kábelhegesztést is.

Az egy hetes Erasmus + szakértői út során a Mektory kutató, fejlesztő központ meglátogatása mely egy új és prosperáló szemlélet által jött létre, nagyon nagy hatással volt tanárainkra.

 

Tanáraink balról jobbra, valamint az Észt iskola képviselője:
Varga Sándor, Valentényiné Hidvégi Erika, Tipi Tamás, Gulyás János Ervin, Jámbor Zoltán Béla, Bohus Mária Magdolna, Vér Ferenc, Ege Meister, Bondár Péter, Leszkó Imre,Csökmei István Péter.

A pénteki záró munkanapon a két intézmény a következő évek közös tanulói mobilitásait gondolta át. A hazautazókkal két észt diák is érkezik, Cevin Arro és Tanel Tiik, akik június 15-ig töltik Erasmus + szakmai gyakorlatukat a BSZC Trefort Ágoston Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium informatikai termeiben.